Hey Eveline,

Even geleden dat je in Papillio verscheen? Wellicht al van het jaar dat je Miss Belgian Beauty werd?

In 2001 werd ik Miss Belgian Beauty en dat is dus al 20 jaar geleden. Ongelofelijk hoe snel de tijd gaat.

Sindsdien heb ik mijn studies rechten afgewerkt, voor verschillende media gewerkt, heb ik een eigen vastgoedkantoor uit de grond gestampt en ben ik mama van 2 fantastische kids geworden. (Hélène-Victoire (14) en Nio-LLoyd (11) ).

Ik ben dadelijks dus vooral met mijn eigen zaak en mijn gezin bezig maar af en toe doe ik nog wat modellenwerk en dat is iets dat ik nog steeds leuk vind om te doen. Het ontspant me. Ik keek dan ook uit naar deze shoot voor Close-Up en Papillio.

Hoe ziet een doorsnee dag ervoor je uit?

Ik heb 2 tieners in huis en die moeten op school geraken. Ik ben dus vrij vroeg wakker en zorg dat ze klaar zijn om naar school te gaan. Zien dat ze alles mee hebben: fruit, koekje en water.

Ik zet ze bijna altijd allebei zelf met de wagen af al laat ik ze nu al wel eens met de fiets gaan. Of met het openbaar vervoer. Ik heb topouders en als ik ze zelf niet kan brengen of halen door werkafspraken dan voert mijn vader ze meestal. Als ze op school zijn, ruim ik wat op, ik steek vaak nog een was tussendoor in en moet meestal al wat eten voorbereiden voor die dag.

En dan start mijn werkdag. Ik run het vastgoedkantoor en ben heel vaak op de baan naar klanten, om huizen te gaan schatten, verkopen , verhuren..  Ofwel kan je mij vinden op mijn bureau om mijn administratie te doen. Ik heb een aantal medewerksters en probeer meer en meer te delegeren maar doe nog steeds veel zelf voor mijn klanten. Ze verwachten dat vaak ook.

Ik weet zelden vooraf wat de dag brengt. Mensen eisen dan ook nogal wat flexibiliteit van een makelaar. Zij bellen wanneer dat hen uitkomt en willen graag asap bediend worden. We proberen alle mensen dan ook zo vlot mogelijk verder te helpen.

Sinds de lockdown proberen we wel zoveel mogelijk op afstand te doen. Al vinden we net dat persoonlijke contact met onze klanten heel belangrijk.

Als de school uit is haal ik de kids op en dan werk ik vaak nog wat verder van thuis terwijl zij huiswerk doen. Mijn dochter trekt al goed haar plan en doet het zeer goed op school. Mijn jongste heeft soms wel extra duwtje nodig om zijn schoolwerk te maken en ik zorg dan ook dat ik tijd maak voor hem.  Daarnaast zijn ze nogal actief en moeten ze dus ook van en naar hun hobby’s gebracht worden.

Nio-Lloyd voetbalt en traint 3x/ week en heeft op zaterdagochtend match. DIt jaar speelt hij bij Cercle Brugge dus dat is best een afstand. Hélène-Victoire doet 3x/week ballet en volgt ook dansles en tennist.

Ik weet dus wat doen en heb dus een extra job als taxi-mama:-).

Als ik mijn zoon afzet combineer ik dat meestal en doe terwijl boodschappen of ga sporten. Ofwel werk ik verder vanuit mijn auto. Mensen kijken soms raar op maar ik ben dat gewoon en met veel telefoons naar klanten dus dat doe ik dan vanuit mijn wagen. Met de laptop op mijn schoot:-).

’s Avonds eten we nog en dan check ik of mijn dochter of zoon nog ergens hulp bij schoolwerk nodig hebben. Ik vraag ook altijd hoe hun dag ging en luister graag naar wat ze allemaal meemaakten op school. Ik vind het belangrijk te weten wat mijn kinderen bezighoudt.

In de avond doen we daarom vaak een dankwoordje. We noemen dan allemaal op waarvoor we dankbaar zijn die dag. Zo kom ik vaak te weten wat hen bezighoudt en wat ze echt leuk vonden. Hun antwoorden verrassen me vaak. Het zijn fantastische kinderen met een gouden hart. Ik ben heel fier op hen en de persoonlijkheden die ze aan het worden zijn.

Daarnaast probeer 3x in de week tussendoor te wandelen of te sporten en als ik kan doe ik dat overdag (liefst ’s morgens) als de kids op school zijn. Ik moet dat dus inplannen tussen mijn werk door.

Maar eerlijk gezegd is dat pas terug sinds een klein jaar zo. Ik heb de afgelopen 14 jaar (sinds de geboorte van mijn dochter) vooral veel excuses gevonden om niet te gaan sporten. Het was gewoon niet evident voor me om naast het uitbouwen van een zaak , zorgen voor mijn kids en mijn gezin , ook nog eens tijd voor sporten te maken.

Je bent vorig jaar 14kg afgevallen, we hebben je altijd al een mooie vrouw gevonden ook met die extra kilos. Had je daarvoor dan een ongezonde levensstijl?

Ik ben inderdaad een pak slanker dan vorig jaar.  Vorig jaar besefte ik dat  ik niet gezond bezig was. Ik sportte te weinig en at niet regelmatig en niet goed. Niet dat ik elke dag ongezond at, maar vooral niet regelmatig genoeg. En best veel koolhydraten zoals brood, pasta.

Op welk moment kwam de klik?

Ik was de afgelopen jaren stelselmatig bijgekomen en voelde me niet fit. Ik had een BMI dat niet gezond was. EN dat baarde me zorgen. Ik voelde me ook niet topfit dus besloot er iets aan te doen. De klik kwam vorig jaar in de zomer toen ik besefte dat ik ook een goed voorbeeld aan mijn kinderen moet tonen door gezond en regelmatig te eten. Ik zorgde altijd voor mijn gezin maar zette mezelf op de laatste plaats. Dus toen heb ik besloten dat ik net aan mijn kinderen moet tonen dat ze ook voor zichzelf moeten zorgen later .

En zo ben ik dan wel. Als ik iets wil, ga ik ervoor en dan zet ik door tot ik mijn doel bereik. Maar ik moet het zelf willen.

Sindsdien eet ik veel regelmatiger, eigenlijk veel meer dan vroeger maar beter, gezonder.Ik had wel hulp nodig en deed beroep op professionele begeleiding om af te vallen.

Johan en Hans van DJYM.be hebben me perfect begeleid en gemotiveerd om door te zetten. Het was soms niet simpel want het dieet dat ik volgde was zeer strikt in de eerste maanden. Eens op gewicht moest ik terug balans vinden in mijn eetschema om niet nog af te vallen of bij te komen. Nu weet ik wat en wanneer ik moet eten en blijf ik op gewicht.

En bovendien heb ik de zin in sporten en bewegen teruggevonden. Nu zou ik dat niet meer kunnen missen. Sport geeft je een goed gevoel door oa het vrijkomen van endorfines.Maar ik doe het ook gewoon omdat ik mij heel erg bewust ben dat ik geen 20 meer ben en dus wel nog beter dan vroeger voor mijn lichaam moet zorgen.

Hoe heb je je bezig gehouden tijdens de lockdown?

Door mijn metamorfose  heb ik blijkbaar heel wat vrouwen geïnspireerd om ook terug fitter te worden. Die vragen me dagelijks wat ik deed om af te vallen en terug fit te zijn en ik blijf vragen krijgen om de workouts te delen die ik zelf doe zodat ze die mee kunnen volgen.

In de lockdown hadden we tijd over (mijn kantoor moest sluiten toen) en heb ik een aantal workouts op YouTube (kanaal heet FIT MOM EVE) geplaatst. Kreeg daar zeer dankbare reacties op en nu vragen ze naar meer. Veel mensen weten dat niet maar voor ik in de media kwam, was ik dagelijks met sport bezig en ik heb ook enkele jaren dansles en aerobics gegeven. Dus wie weet doe ik daar wel iets mee. Dat ik mensen inspireer maakt me wel een blij mens. Ik help graag mensen.


Je hebt een succesvol vastgoedkantoor, hoe voelt het om dagelijks in een mannenwereld te werken?

Ik heb weinig last van feit dat een mannenwereld is omdat ik nu eenmaal zelden in contact kom met mijn collega’s. Omdat ik op mijn netwerk werk en weinig naar klanten moet zoeken kom ik weinig in concurrentie met hen. Ik werk mijn manier en ben niet de makelaar die een andere makelaar niks gunt. Ik doe mijn job graag. Vind het fantastisch dat ik elke dag mensen helpen bij de zoektocht naar hun droomwoning of de verkoop van hun woning. Toch wel 1 van de belangrijke stappen in iemands leven.

Je bent intussen alleenstaande mama, je ziet er elke dag piekfijn uit en hebt een drukke agenda! Wat is jouw geheim?

Niet altijd evident natuurlijk een zaak runnen en een gezin daarmee combineren.

Maar ik heb geleerd van beter te plannen en momenten voor mijn kids te blokken in mijn agenda. In de opstart van mijn kantoor werkte ik vaak nog lang door nadat ze in bed lagen. Nu probeer ik ook voor mezelf wat meer rust in te plannen of sport om me te ontspannen. Dat jij je als mama fit voelt, daar hebben ze ook baat bij.

EN wat vooral een tip kan zijn: ik zit nooit gewoon ergens te wachten en tijd te verdoen. Als ik de kinderen naar hun hobby’s moet brengen , dan ga ik intussen boodschappen doen, nog een klant opbellen vanuit mijn wagen of zelf sporten. Als ik naar de kapper ga heb ik altijd mijn laptop mee en werk ik intussen wat mails en ander werk af. ZO sla ik 2 vliegen in 1 klap. Ik heb gewoon kunnen verderwerken en mijn haar ligt er perfect bij.  Ik probeer alles zoveel mogelijk te plannen in de tijd dat de kinderen niet thuis zijn, zodat ik er ben de tijd dat ze me nodig hebben.

Ben je vaak en bewust bezig met mode en beauty?

Ja, minder misschien dan toen ik nog geen kinderen had en dus alle tijd van de wereld:-) maar ik kleed me graag mooi en kom graag verzorgd voor de dag. Maar eerlijk gezegd ben ik vaak lui en trek ik vaak snel aan wat ik liefste draag. ZO draag ik vaak zelfde en was ik dat gewoon opnieuw. Heb niet altijd zin en tijd om elke dag een totaal nieuwe outfit uit te zoeken.

Wat beauty betreft, zou ik nog meer mijn best mogen doen om goed te reinigen en zo. Dat durf ik wel eens overslaan. Gelukkig heb ik een goede huid van nature. EN make-up doe ik aan als ik tijd genoeg heb. Ik heb wimperextensions sinds een paar jaar en dat is zo makkelijk. Sindsdien doe ik zelden make-up aan in de week. Je hebt direct een open blik vanaf ’s morgens.

Sowieso sta ik dus niet lang voor de spiegel ’s morgens.

Wat zijn je tips om er elke dag goed uit te zien?

Veel slapen maar daar zondig ik zelf wel aan. Ik probeer wel mezelf te trainen om meer te slapen. Veel water drinken, gezond eten en sporten. Clichés maar daar begint het mee. Ik neem ook vitamines bij om eventuele tekorten aan te vullen zoals omega 3 visolie, Vitamine C.

Wat deed je met alle kledij die te groot was na je metamorfose?

Heb meeste intussen uit mijn kasten gehaald. ZItten allemaal in zakken en eigenlijk zou ik eens een closet sale moeten houden denk ik.. IK kijk ook altijd of ik er niemand plezier me kan doen.

Hoe ziet je kleerkast er nu uit? Ben je een shopaholic?

Ik heb afgelopen maanden eerst wat afgewacht of ik op gewicht zou blijven. Nu  dat zo is, begin ik mijn garderobe wat uit te breiden. IK ben nog steeds fan van een skinny broek al kan ik de flared broekspijpen ook wel smaken. Een leuke blazer is altijd een blijver vind ik. EN een tof lang kleed vind ik ook altijd super. Ik koop niet veel echt dure kleren. Ik vind het leuker dat er wat afwisseling in mijn kleerkast hangt. Close-up is voor mij daarom top. Wekelijks bijna nieuwe dingen die mee zijn met de mode maar betaalbaar blijven.

Die combineer ik dan wel eens met een iets duurder item zoals een mooi leren jasje en mooie schoenen.

Maar mijn hoge schoenen haal ik niet vaak uit. Meestal loop ik op mijn Nikes rond. Zo makkelijk. Helft van mijn huidige kleerkast zijn ook sportkleren. Die heb ik ook ongeveer helft van de tijd aan. Ik ga bijvoorbeeld niet snel opgekleed naar de voetbal kijken van mijn zoon. Sportbroek aan en sweater en sneakers en ben weg.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Casual, sportief en het mag sexy zijn. Ben niet bang om eens een mooi decolleté te dragen. Ik zit goed in mijn vel en dus wil mijn lichaam niet wegsteken.

Heb je stijliconen / vrouwen waar je naar op kijkt?

Doutzen Kroes ziet er een heel toffe vrouw uit, met een hart voor het goede doel, onze planeet en haar gezin. Ze is ook altijd leuk gekleed. En ziet er altijd top uit. Maar is dan ook een topmodel:-). Maar er zijn zoveel vrouwen waar ik naar opkijk. Als we het daarover willen hebben hebben we paar bladzijden nodig vrees ik.

Je hebt een prachtige dochter van 14 jaar intussen, draagt ze jou kledij soms?

Dank je, ze is inderdaad een zeer mooie jonge vrouw geworden en daar ben ik fier op natuurlijk.

Sinds ik afgevallen ben hebben we ongeveer dezelfde kledijmaat. Bovendien hebben we zelfde schoenmaat dus we kunnen makkelijk elkaars schoenen en kleren dragen. Hélène-Victoire grijpt dus heel van naar spullen uit mijn kast. Maar dat mag ze.

Wat wordt voor jou een echte must have in de kleerkast dit najaar?

Pied-de-poule is altijd leuk. De short van de shoot heb ik alvast gehouden.

Wat vind jij een tijdloos kledingstuk?

Een mooi elegante black dress en een comfy casual chic blazer, en een leren jack. Daar kan je eindelijk mee combineren.

Had je een favoriet item tijdens onze CLOSE-UP modeshoot?

De leuke sweater (zebra kleuren) met het kleedje vond ik top en heb ik ook mee naar huis genomen. De trui heb ik nog niet afgedaan intussen:-).

Waar droom je nog van? Prive of professioneel?

Ik weet na al die jaren dat ik blij word van mensen blij te maken door ze te helpen. Dat is ook de reden waarom ik in de politiek stapte en opkwam voor de gemeenteraad. Ik ga dat dus blijven doen. Enerzijds als vastgoedmakelaar maar anderzijds als gemeenteraadslid. En wie weet kom ik terug op voor het parlement binnen enkele jaren. Ik ben wel overtuigd dat ik van achter de schermen veel voor de mensen kan betekenen. Ik ben een bemiddelaar en gebruik altijd mijn gezond verstand. Ik denk dan ook dat we dat kunnen gebruiken in België.

En als ik mensen kan blijven inspireren door hen te motiveren te sporten en gezonder te eten dan wil ik daar zeker meer mee gaan doen. Ze mogen me dus altijd vragen sturen.

Ik ga sowieso nog meer mijn buikgevoel volgen de komende jaren en doen waar ik goed in ben en waar ik me goed bij voel, altijd rekening houdend met mijn kinderen.

Privé droom ik verder dat mijn kinderen hun eigen weg en dromen mogen volgen. EN als ik ze daarin kan helpen of steunen zal ik dat altijd doen.

Instagram: @Evelinehoste @evelinehostevastgoed

YouTube: FIT MOM EVE